Bahan naon anu dianggo pikeun samberan kakuatan tinggi

Kakuatan tarik maksimum bahan anu dianggo pikeun sambetan kakuatan tinggi ngagaduhan hubungan anu saé sareng pangubaran quenching. Sacara umum, sesah pikeun nyumponan sarat matéri kelas 10.9s béngkok kakuatan tinggi saatos pangubaran 40Cr. Salaku tambahan pikeun pasipatan anu béda dina prosés pangobatan, sipat narekahan tina bolts kakuatan-kuat sareng bahan anu béda dina kaayaan setrés tinggi nyaéta ogé béda.

2. Bolt kakuatan tinggi 40Cr utamina dianggo dina bingkai jaringan bolt ball node, sareng kakuatan desain na umumna 390MPa (d> = 30mm) atanapi 430MPa (d <30mm), tanpa setrés pre-tarik anu luhur dianggo. Perhatian kedah dibayar pikeun pamahaman sareng mastikeun kinerja narekahan reureuh nalika nerapkeun pretension tinggi. Kinerja narekahan pegatna 20MnTiB baud kakuatan tinggi langkung saé tibatan 40B.

3. Numutkeun ka GB / t1231-91, bahan anu disarankeun pikeun baud 10.9S nyaéta 20MnTiB (spésipikasi anu tiasa dianggo <= M24) sareng 35VB (spésifikasi anu tiasa dianggo <= M30). Dina padumukan, samberan kakuatan-ageung ageung henteu gampang pikeun dipinuhan sapinuhna, janten umumna henteu nganggo samberan kakuatan tinggi-diaméterna, upami anjeun hoyong anggo, anjeun kedah ngirangan setrés na.

Sipat mékanis tina baud, sekrup sareng kancing tina waja karbon sareng waja paduan - nyirian:

(1) baja karbon sareng baut baja paduan, sekrup sareng kancing (diaméter sekrup 1,6-39mm, suhu operasi -50 ° c - 300 ° c) gaduh total 10 kode panyiri kelas kinerja, nyaéta 3,6, 4,6, 4,8, 5.6, 5.8, 6.8, 8.8, 9.8, 10.9 sareng 12.9 (bolts, screws sareng studs anu didamel tina waja motong bébas henteu kedah langkung ti 250 ° c). Diantara aranjeunna, baud grade 8.8 ka luhur didamel tina waja paduan karbon rendah atanapi baja karbon sedeng sareng diubaran panas (dipareuman sareng dirobih), umumna disebut samberan kakuatan-tinggi, sareng sésana biasana disebut samberan biasa.

Label kelas kinerja baud diwangun ku dua bagian, anu masing-masing ngagambarkeun nilai kakuatan tarik nominal sareng babandingan kakuatan lenturan bahan baud.

Salaku conto, baud sareng kinerja kelas 4.6 hartosna:

A. kakuatan tarik nominal bahan baud ngahontal 400MPa;

B. Babandingan kakuatan bending tina bahan baud nyaéta 0,6;

C. Kakuatan ngahasilkeun nominal bahan baud ngahontal 400 × 0,6 = 240MPa kelas

Performance grade 10.9 baut kakuatan tinggi, bahan na saatos perlakuan panas, tiasa ngahontal:

A. Kakuatan tarik bahan baud nominal ngahontal 1000MPa;

B. Babandingan kakuatan anu bending tina bahan baud nyaéta 0,9;

C. Kakuatan ngahasilkeun nominal bahan baud ngahontal 1000 × 0,9 = 900MPa kelas.


Pos waktos: Dec-07-2020